• tala fou

O le masani masani e tuleia ai le manaʻoga mo le pulupulu laupapa, lea e faʻamoemoe e tupu i se fua faatatau faaletausaga o le 2.5% i le lumanaʻi

E ui o lo'o fa'apogisaina pea le maketi i le le mautonu o le tamaoaiga, ae o faiga fa'avae o le a fa'ateleina ai le mana'oga mo se taimi umi mo le tele o fa'amoemoega, ma fa'atatauina le gaosiga o pulu laupapa.pusa sukalati meaalofa

I le 2022, i lalo o le aʻafiaga le lelei o le faʻavaveina o tau, faʻatupulaia o tului ma le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, o le a faʻaitiitia le tamaoaiga o le lalolagi.E iai fo'i a'afiaga tuusa'o ma le le tuusa'o i luga o le maketi o pulu laupapa i le lalolagi atoa.

“Atonu e iai le vevesi mo se taimi puupuu i le maketi o pulu laupapa.”fai mai John Litway, paaga i le kamupani faufautua Brian McClay & Associates (BMA).fusu sukalati paepae

Faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻagesegese o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le lalolagi, na faʻaititia e le BMA lana faʻataʻitaʻiga mo le tuputupu aʻe o maketi laupapa i le 2022 ma le 2023. O le faʻatupulaia o le faʻaaogaina e tatau ona 1.7% i le tausaga.

O le Fa'atonu Faufautua a le Pulega a le AFRY, Tomi Amberla, ua ioe o le va'aiga pupuu e sili atu ona lu'itau nai lo se isi lava taimi.O le tau o le tamaoaiga, fa'agesegese le tuputupu a'e o le tamaoaiga ma tulaga fa'apolokiki o le lalolagi e mafai ona fa'aititia ai le mana'oga o pulu fafie.pusa sukalati

pusa sikaleti

“E fesuisuiai manaoga o pulupulu i tausaga uma.E matua afaina lava i le tulaga lautele o le tamaoaiga,” o lana faaaliga lea.

tuputupu aʻe umi ma mautu

Ae ui i lea, fai mai tagata popoto e leʻi suia le faʻamoemoega o le tuputupu aʻe umi o le maketi laupapa pulp.pusa sikaleti masani

"Matou te faʻamoemoe o le isi 10 i le 20 tausaga o lumanaʻi, o le manaʻoga mo le pulupulu fafie o le a tupu i se fua faatatau faaletausaga o le 2.5%."Fai mai Litway.

I se suʻesuʻega i le tausaga talu ai mo le Federation of Finnish Forest Industries, na faʻatatau e le AFRY o le maketi o pulupulu laupapa i le lalolagi atoa o le a tupu i le fua faatatau o le 1-3% i le tausaga seia oʻo i le 2035. Fai mai Amberla o loʻo tumau pea le faʻatatau.

Oliver Lansdell, faatonu o le kamupani faufautua Hawkins Wright, fai mai o le autu autu o le tuputupu ae o laau pulp maketi o le tuputupu ae i le taumafaina o pepa pepa, aemaise lava i maketi o loʻo tulaʻi mai.O le tele o pepa i'a e fai mai le pulupulu maketi.fua keke pusa sukalati

"I se taimi umi, matou te faʻamoemoe o le manaʻoga mo pepa pepa e tupu i le fua faatatau o le 2% i le 3% i le tausaga."Sa ia fuafuaina.

O le tulaga lautele e lagolagoina le tuputupu ae o manaoga

O le fa'aaogaina o le tino o lo'o feso'ota'i vavalalata ma fa'ata'ita'iga tele e pei o le tu'uina atu o le taulaga ma le malosi e fa'atau ai tagata fa'atau, lea o lo'o fa'atupula'ia pea, aemaise i atunu'u o lo'o fa'atupula'ia.

Ole megatrends ole lalolagi o loʻo lagolagoina le faʻatupulaia ole manaʻoga mo pulu laupapa faʻavae, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaogaina o laupapa afifi ma oloa gaosi.O lenei mea o le a maua ai se faʻavae mautu mo le faʻatupulaia o manaʻoga umi.Ioe, o le a faʻaauau pea le taamilosaga mai lea tausaga i lea tausaga Volatility, ”o le tala lea a Amberla.

O se fa'ata'ita'iga sili o se vaega o oloa tuputupu a'e o oloa tumama e faia mai aano, pei o pepa faleuila, pepa faleuila, ma solosolo.pusa sukalati a Whitman

I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻaleleia o tulaga ola o tagata nofoia i totonu o tamaoaiga o loʻo tulaʻi mai, o loʻo faʻatupulaia foi le manaʻoga mo laupapa faʻapipiʻi laupapa ma isi mea faʻapipiʻi.Ua to'atele tagata fa'atau o lo'o fa'atau mea'ai afifi mai faleoloa nai lo le o atu i faleoloa masani.

O le fa'atupula'ia televave fa'atau oloa i luga ole laiga e mana'omia ai fo'i nisi mea fa'apipi'i e felauaiga ai oloa.

Alava laupapa nai lo palasitika

Na taʻua e Lansdell o le suiga o le lanumeamata i le lalolagi atoa mai mea faʻamea mataʻutia o loʻo faʻateleina ai le manaʻoga o pulu fafie.O isi meafaitino e tatau ona fa'afouina ma ia i ai se tulaga maualalo kaponi.Ave, mo se faʻataʻitaʻiga, le fale faʻapipiʻi, lea o loʻo sailia ni fofo e sui ai le palasitika i meaʻai laulau ma meaʻai afifi.

“O lo’o va’ava’ai fo’i tagata i isi mea e sui a’i fiber i fagu palasitika.E mana'omia uma alava toe fa'aaogaina ma alava fou mo nei fa'aoga.E mautinoa lava o le a tatou vaʻaia le tele o faʻafouga faʻavae fafie i nai tausaga o lumanaʻi, ”o lana tala lea.pusa rane sukalati

O le fa'atupuina o lenei atina'e o le tulafono e fa'asaina ai le gaosiga o oloa mai puna'oa.Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻasa e le Iuni a Europa nisi o oloa palasitika e tasi le faʻaaogaina, ma le tele o atunuu ua faʻasaina le faʻaaogaina o taga palasitika.

Na faailoa mai e Litway e faapea o filo ie e faavae i laupapa o le a avea foi ma se sao taua i le maketi ie lalolagi i le lumanai.

O le a fa'atupula'ia pea le mana'oga mo alava ie gaosia fa'atumauina pe a suia mea e fa'avae suau'u i isi mea e fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o le si'osi'omaga.E le gata i lea, o le totoina o le cotton o loʻo i lalo o le mamafa ona o loʻo faʻaaogaina le tele o vai ma faʻaogaina avanoa avanoa mo le gaosiga o meaʻai," o lana tala lea.pusa fa'amaumauga fa'amaumauga

O 'ie e faia mai alava fafie o le a fa'ataunu'uina i tausaga o lumana'i, e malie ai Lansdell.

“O Finelani ose paionia tele i le atina’eina o tekonolosi fou.E ui lava ina taugata le gaosiga, ae o loʻo paʻu i lalo tau.E telē le avanoa.O tagata fa'atau, malo ma NGO latou te manana'o e suitulaga i le polyester ma le cotton.

Mana'omia mo mea uma e gaosia i le pulupulu laupapa

O oloa uma o le pulupulu laupapa o loʻo i ai le lumanaʻi manuia mo se taimi umi, o le tala lea a Amberla.

"Megatrends o le a iai se aafiaga lelei i luga ole manaʻoga mo fafie vaivai ma le le faʻafefeteina ma pulupulu laupapa."

O fa'aoga e pei o aano, mea fa'apipi'i ma pepa o le ofisa e mana'omia ai fafie vaivai ma fafie malo.O le manaʻoga mo le pulupulu laupapa e le faʻafefeteina o loʻo faʻauluina e le afifiina, lea e manaʻomia e felauaiga ai mea faʻatau i luga ole laiga faʻapea foʻi ma meaʻai.

“O lo'o fa'atupula'ia le mana'oga mo le pa'u laupapa e le'i pisia ona o le fa'atapula'aina e Saina o pepa toe fa'aaogaina.I le gaosiga o laupapa afifi, e manaʻomia ona sui alava fou, "o le faʻaaliga lea a Litway.aso po o le pusa saofaga

Fa'ameamata i le lalolagi atoa mai meafaitino

O le suiga o lo'o fa'atupuina ai le mana'omia o le pulupulu fafie.preroll pusa lapoa

Matou te faʻamoemoe i le isi 10 i le 20 tausaga,

Ole mana'oga o le pulupulu laupapa o le a tupu ile fua faatatau faaletausaga ole 2.5%.

Fuafuaga Taulai i Maketi Asia

I le lumanaʻi, o le a faʻateleina e Saina se sao taua i le maketi o pulp laupapa i le lalolagi.Ua si'itia le vaega a Saina o le fa'aaogaina o pulupulu maketi i le tusa ma le 40%.

“Ua fai lava si tele o pisinisi pepa ma pepa a Saina ma o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia i nai tausaga o lumanaʻi, ae i se tulaga faʻagesegese.Peitaʻi, atonu e le lava alava aiga.”Fai mai Lansdell.fa'asoa pusa aso

E le gata i Saina, o loʻo faʻatupulaʻia foi le manaʻoga mo le pulupulu laupapa i isi atunuʻu o loʻo faʻatupulaia.Mo se faʻataʻitaʻiga, Initonesia, Vietnam, ma Initia o loʻo faʻatupulaia uma vasega ogatotonu, e ui lava i laʻasaga eseese o atinaʻe.

O lo'o fa'amoemoe le fa'alapotopotoga a le aufaipepa a Initia (IPMA) e fa'atupula'ia le taumafa pepa a Initia i le 6-7% i nai tausaga o lumana'i.

“I itulagi e sili ona televave le tuputupu aʻe o le faitau aofaʻi o le lalolagi, e utiuti le sapalai o fafie.O le pulupulu maketi o le ituaiga sili lea ona taugofie o mea mata mo fale pepa i le lotoifale, aua e le taugofie le felauaiga o oloa e pei o pepa pepa i luga o le sami.Fai mai Amberla.

O le manaoga i le lalolagi atoa mo le pulupulu laupapa ua mafua foi ona o le faaitiitia o le maualuga o le alava toe gaosia ona o le faaitiitia o le taumafaina o le lomitusi ma le tusitusi pepa i Europa ma Amerika i Matu, na ia matauina.

"I le gaosiga o oloa fou, e tatau ona suia pepa toe faʻaaogaina e le mafai ona maua i alava fou."

Fa'ateleina fesuiaiga i le maketi o pulu laupapa

O le vavalo o tau o pulu laupapa e le'i faigofie lava, ma na ta'ua e Amberla o le maualuga o le tau e maua ai ni luitau faaopoopo.E mafua ona o Saina ua avea ma se tasi o le lalolagi e sili ona tele fa'atau fa'atau laau.

“O le maketi o pulu laupapa a Saina e taumatemate i le natura.Ona o le maualuga o le fesuisuiai o le gaosiga o fale gaosi laau i totonu o le atunuu, o le tuputupu aʻe o le malosi o le gaosiga o pulu laupapa a Saina o le a atili faateleina ai le fesuisuiai.

A maualalo le tau o laau o lo'o i totonu o le atunu'u ma fasi laupapa fa'aulufale mai, e aoga le fa'atumauina o fale gaosi i le malosi atoatoa.I le tulaga o mea mataʻutia taugata, e sili atu le pulupulu faʻapisinisi e faʻaaogaina mo le gaosiga o pepa i Saina.pusa aso po

O suiga i le sapalai o pulu laupapa i le lalolagi ua atili ai ona fesuisuia'i le maketi faava o malo pulp laau.Fai mai Amberla, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o sapalai ua sili atu ona ogaoga nai lo le masani ona o le tele o mafuaʻaga.pusa sikaleti

PUSA SIKA (21)

O le faʻamaʻi COVID-19 ua faʻalavelaveina ai le gaosiga ma le sapalai o filifili i nisi falegaosimea i Amerika i Matu ma isi nofoaga.O lo'o pisi i uafu tetele ma le le lava o atigipusa mai lea taimi i lea taimi ua afaina ai fo'i la'u pulupulu.

O suiga o le tau o lo'o a'afia ai fo'i le maketi o pulu laupapa.O tulaga le masani ai o le tau ua fa'alavelaveina ai le fa'agaioiina o fale gaosi oloa i Kanata, mo se fa'ata'ita'iga, ma lologa ma eleele solo e mafua mai timuga mamafa i le tausaga talu ai na fa'alavelaveina ai auala ma nofoaafi i British Columbia.


Taimi meli: Me-22-2023
//